October 30, 2009

Dedicated.. Just For You!


Bismillahi MasyaAllah...

Subhanallah, setelah sekian lama.. akhirnya tergerak juga jejari ini menelusuri papan kekunci untuk 1st posting in this fasal.. Bukan hati tak tergerak.. teringin nak berkongsi macam-macam.. Insyallah by time, i'll try to coret sikit-sikit yang termampu.

Just sebagai 'muqaddimah' (kira pembuka tirai baru la).. i love to write about my friends, especially my housemates. They are really really special to me.. baik sangat. Take care. etc. Daripada sebelum kami sama-sama merancang nak duduk sama dulu, kepada pindah rumah sama-sama, saampai lah hari ni..

Soalan-soalan biasa mereka.. nampak simple. but i really appreciate it..
Klu nak keluar je.. "Ha, dik.. nak g mana tu??".. "Adik balik kul berapa".. "Adik balik makan tak karang".. "Adik! dah pukul berapa ni balik sorang-sorang.." (actually tak sorang ye..)
Kadang-kadang tiba-tiba call, "diikk.. balik, makan!".. ops, tak ckp awal2.. hu.. etc

Tapi selalu jawapan-jawapan yang tak patut mendahului...
"err, sorrii la..".. "err, tak pasti lagi...".. "err, kita kena g....".. "err, ada kerja.." ..etc

Pengorbanan. Itulah mereka. Mira, Norin, Humi, n Along. Masing-masing ada taklifan masing-masing, tapi masing-masing tak lupakan 'casa kami - Casa Intelek'..
-Mira as a Financial Advisor and Casa Management
-Norin as a Treasurery of 'Majlis Mahasiswa Yarmouk' (MMY) a.k.a our chef
-Humi as a YDPah of BKMPJ (Bdn Kebajikan Mahasiswa Pahang Jordan) alias our raisah
-Along as an Exco in PERMAI (Persatuan Mahasiswa Irbeed Jordan) + tugas-tugas da'i bersama mad'u-mad'u nya yang merata..
-and I; as i am..

Bahagia. kan?? Berbaloi kita sama-sama decide nak duduk rumah ni awal Julai haritu. Alhamdulillah, banyak manfaatnya. Sabada baginda; "Sebaik-baik manusia, yang memberi manfaat kepada manusia lain".. right..? Baru sebulan kita duduk rumah ni haritu dah dapat anugerah rumah bakti. Alhamdulillah. Tak sia-sia kita bayar sewa mahal skt..- 250 JD sebulan (RM1250)..

Maafkan ku ye.. Ku agak pendiam.. (yeke??) Tak menyerikan suasana pun. Tak macam along n mira. Selalu gaduh and gurau, tak kira waktu. Tak macam norin, selalu take care macam kakak sulung.. (rindu kat adik-adik ye).. Kalau orang datang rumah tak dengar suaranya mesti terasa ada yang kurang. Tak macam Humi, optimis dengan kerja-kerjanya, di samping prihatin perihal anak buah... Tak macam junior-junior lain.. yang kadang-kadang mampu untuk membuatkan rumah ni roboh.. (ahaks, gurau je..)

Tak lupa untuk kawan-kawan di bayt Andaleep, bayt Dil Krishta, bayt WaFi & bayt Day.. :)
i still remember this...... ;)
for my belated birthday.. kena serbu masa study. May Allah bless all of ur kindness..

Diam tak bererti lupa. Senyap tak bermakna tiada. Namun harapanku tinggi, agar kita terus selorong.. berada di jalan ini. Thanks for all.. Tak sampai setahun lagi kita nak duduk sama.. Balik Malaysia nanti tak tau lagi macamana kan...

'Ala kulli hal, sorry for everything. Jom sama-sama upgrade diri.. baki 2 fasal je lagi.. :)
Barakallahufikum


Mencari Ketenangan..
Mukhlisah Mardhiah
31 Oktober 2009
12.03am @ Syita'
Mardisya's Room

4 comments:

Anonymous said...

terharu sungguh..i luv u all!!!

aku dan kamu said...

salam..alhmdllh..skg je msa utk bsma..slps ni,kita akn m'bwa haluan msing2..rindu saat utk bsma..b'ukhwh hny krn ALLAH..all the best utk smua..!!

~shikin~ said...

salam..terharunyer la adeq..bayt dil karishna pun tersenarai even kter x byk kenangan duk serumah..tp serumah kat CI mesia dulu pun sonok..hehe

kegirangan said...

^^
nnti msti rndu casa intelek