January 1, 2016

Pusat Al Quran dan Bahasa Arab di Kuantan dibuka 2016

Bismillah...


Kami telah membuka IMAN Centre of Excellence di Kampung Kempadang, Kuantan, Pahang secara rasminya pada 1 Januari 2016.

 Antara perkhidmatan yang ditawarkan termasuklah;

1. Kelas Tahfiz Harian Anak2
2. Kelas Tahsin Alquran Harian
3. Kelas Tahsin Alquran (mlm isnin & rabu)
 4. Transit & Ngaji
 5. Kelas Bahasa Arab Nahu Sorof
 6. Kelas Bahasa Arab Komunikasi

 Antara Aktiviti hujung minggu atau musim cuti sekolah
 1. Pengajian Kitab Turath Adab, Feqah, Tauhid, dll
 2. Kem Hafazan Cuti Sekolah
 3. Kem Ibadah dan Fardhu Ain
 4. Kem Bahasa Arab
 5. Bengkel Nahu dan Insya'


 Kami juga mengalu2kan*
 1. Kelas private / homeschool
2. Kelas atau program di tempat kerja/ipt/sekolah/masjid

 *Bergantung kpd jadual tarikh dan masa




 Maklumat lanjut hubungi Ustazah Mardiah, 013 9130389. Whatsapp available. :)



Jazaakumullah















November 2, 2015

SCARFITA... Mengatasi masalah tudung berkerumuk!


Berita baik untuk semua Muslimah....

 

 Apa itu SCARFITA??

 .. Sejenis pengeras tudung... water based..

 sebotol (250ml) tahan 1-2 bulan.. bergantung kpd penggunaan

 baunya wangiii perfume..

 Sah dibawa ibadah!

 

 Macamana Nak Guna??

 ..Iron tudung macam biasa...

...Semburkan scarfita pd bahagian muka atau kepala tudung..

Iron di tempat semburan sehingga kering..

Pss.. pastikan iron tak terlampau panas ye..

 

Harga RM17.90 sahaja!

Exc. postage

 

Stok cepat mengalir..

Whatsapp laju2 ye.. 013 9130389 ;)


Penyelesaian bagi susah nak baiki kepala tudung; bawal n awning keras pun blh lurus, hadiah untuk wanita atau si ibu, buat hantaran pun boleeh.. :D



October 9, 2015

BENGKEL ASAS TAJWID MUDAH DI KUANTAN



Mat'am Abu Aish akan mengadakan 

Bengkel Asas Tajwid Mudah

Pada :
17 Oktober 2015 (Siri 1)
18 Oktober 2015 (Siri 2)

Bagi :
Anak-anak 10-18 tahun
(Dewasa akan diadakan mengikut permintaan serius)

Masa :
9.00 pg - 1.30 tghri

Bertempat di :
Mat'am Abu Aish, Tanah Putih Baru, Kuantan

Yuran :
Daftar 1 org = RM30/org
Daftar 2 org = RM25/org

Bahan dan Makan Tengahari disediakan

Hubungi Call / whatsapp :
013 913 0389

Sila bawa alquran ye...

Tempat adalah terhad..
Buat pilihan tarikh dan tempah tempat anda segera...

Kelebihan :
Belajar Secara Praktikal
Automatik Menjadi "Ahli Kelab Markaz Al-Quran IMAN"

Jom betulkan bacaan alquran kita... :)

 


NASI ARAB PALING MURAH DI KUANTAN KINI DIBUKA


Bismillahi Maashaallah...

Alhamdulillah... Akhirnya AISH *Restoran & Katering* KINI DIBUKA...

Setakat ini kami beroperasi dari jam 10 pagi hingga 10 malam.

Menu Utama : Nasi Arab Mandy ; Ayam dan Kambing
Menu Sampingan : Nasi Putih + Kari Kambing
Dll!

AKAN DATANG... 
Nasi Lemak (Sarapan)
Nasi Ayam Penyet (tengah hari sahaja)

AKAN DATANG LAGII...
Penghantaran disediakan dari jam 8 pagi hingga 8 malam! (Last order 6 ptg)

Kami masih mengekalkan kualiti masakan walaupun pada harga yang lebih rendah! :D
 
 Di mana??
..Di Tanah Putih Baru, Kuantan..

Jika dari bandar, selepas giant, U-Turn selepas jambatan Sg. Phg, belok ke kiri yang pertama ;)

Google map atau waze sahaja ' Nasi Arab Mat'am Abu Aish ' :)

 
 Datang beramai2! Tempoh Promosi Buka kedai sehingga 15 Oktober 2015!
Boleh juga call n book dlu bg mengelakkan order lewat sampai :)


  Ruang makan duduk untuk disewa. 

Sesuai bagi majlis-majlis kecil seperti jamuan hari keluarga, jamuan hari jadi, majlis risikan atau pertunangan, sambutan majlis aqiqah, bengkel atau seminar santai, dll.

Bagi tempahan makan melebihi RM1000 dikecualikan dari bayaran sewa tempat.
 
Layar putih disediakan..

 ...
Kami juga sedia menerima tempahang katering sebarang majlis..
 Lain-lain tempahan seperti nasi lemak sotong, nasi ayam+sos bbq & nasi ayam penyet juga dialu-alukan.

Caj penghantaran dikenakan bagi order bawah 300 pax.

Kami juga sedia menampung majlis tuan/puan yang sedang berlangsung lalu kehabisan makanan serta-merta tanpa di agak. Jangan risau.. :)
Hanya Call & Book-Transfer Bayaran-Kami Hantar!

JOM datang beramai-ramai...
 







June 24, 2015

Tercari-cari Pendapatan Sampingan??


Bismillah..

Melihat kepada keadaan ekonomi sekarang yg tidak stabil macam-macam jenis bisnes yg ramai individu cuba untuk ceburi.

Ada yg mencuba perniagaan berasaskan makanan, pakaian, produk kecantikan, tak kalah juga dengan sistem dropship..

Ada antaranya yg berjaya, ada yg putus asa lalu kecundang, ada juga yg dah beli stok banyak2 sudahnya pakai sendiri je..

Salah satu bisnes yg penulis rasa agak mudah untuk pergi jauh adalah bisnes TAMAR KOKO atau produk alhaddad marketing (nama syarikatnya begitulah).


 Kenapa bisnes TAMAR KOKO itu mudah??

1. Produknya memang berkualiti, dengan rasa yg lazat serta berkhasiat, x rugi pun kalau beli.

2. Telah terbukti dgn banyaknya testimoni tamar koko dll di poket google...

 Baik utk kanak2 kecil atau sdg membesar, dewasa, warga emas, ibu mengandung dan mnyusu, pengidap migrain dan gastrik, dll!!

3. Yg paling penting, harganya murah.. Berpatutanlah.. RM22 sahaja utk tamar koko (ini dah campur GST tau).

4. Nak atau tak nak, beli rm22 tamar koko, layak untuk pendaftaran ahli terus, tanpa caj tersembunyi!

Bezanya , klu beli hrga rm22 ke atas, tp x submit maklumat peribadi pun dlm sistem, maka  tidak terdaftarlah keahliannya.

 5. Harga ahli lebih murah!! Rm19.10 sahaja bagi tamar koko! (Tanpa gst rm18 ye)

6. Bukan itu sahaja, jika dah jd ahli, setiap pembelian tamar koko, personal komisyen sebanyak 70sen akan dikreditkan dlm akaun kita..!

 70sen pun siapa yg suka2 nak bg free2 kan..

 7. Setiap org yg berminat nk try tamar koko, kt jg boleh daftarkan keahliannya menggunakan id kt. Dan stiap pembelian mereka walaupun kali pertama, kt layak dpt matrix bonus jg!

Tp syaratnya kt kna buat maintanance bulan tu, dgn cara beli apa shaja produk alhaddad, supaya akaun kt dilihat aktif.

 So klu ada matrix bonus sampai rm500 pn,tp bulan tersebut kt x buat apa2 pembelian, maka 1sen pn kt xlayak ye...


Contoh; kt beli tamar koko (TC) 1, dpt komisyen 70sen.

Member bawah kt beli TC 1 pun, kt dpt matrix bonus 70sen.

 Kwn member kt beli TC 1, kt dpt 60sen.. Begitulah seterusnya..

8. Stokis alhaddad ada baanyak, merata 1 malaysia dan telah smpai ke bberapa buah negara luar, so stok snang dpt.

9.Tidak terhad kepada yg ada kad pengenalan shj ye. Passport pn blh... Asalkan ada akaun bank lah, klu x mcmna nak dpt komisyen.

 Tp klu tumpang akaun bank org lain pun, booleehh jugaa..

10. Produknya Bukan tamar koko je ada... Kopi arabica pn sedap jg. Lagi susu kambing, cereal susu kambing, mnyak zaitun, habbatusauda, minyak omega, minyak biji anggur, ubat gigi, dll..

.Yg bestnya belilah apa shaja, hrga ahli lbh murah, komisyen pn dpt.. :D

Boleh refer di sini : http://alhaddadmarketing.com

 Berminat nak try??

Serius, Tak rugi...


SIAPA YANG SESUAI JOIN BISNES INI??

1. Pelajar IPT / sekolah
Sebab? - target anda adalah setiap individu / setiap bilik, sbb student selalu skip sarapan / mkn. Tamar koko mengenyangkan!

2. Setiap pekerja office / sekolah
Sebab? - kuasa mulut-ke-mulut. Produk bagus, org lain pun nak beli juga.
Kalau malu nak buka mulut, letak je tamar koko papan di pantry / sudut office + letak balang duit, tulis 1 sachet = RM1.50. Dah dapat banyak untung runcit..

3. Pemilik laman sosial, eg: fb / whatsapp / insta /etc
Sebab? - share sahaja kebaikan produk dgn kwn2, kalau diorg terpikat dgn ayat kita insyallah diorg akan order jg.

4. Ibu mengandung / menyusu / dlm pantang
Sebab? - tengah pantang di rumah, takde apa nak buat, boleh jd pasif income biz ni. Testimoni adalah diri sendiri je, tak caya, cuba try dlu.. :)

5. Siapa sahaja yg mahu...



 BAGAIMANA??

1. Bayar RM22, u dapat 1 tamar koko.. (klu jauh boleh pos, klu dekat boleh COD)
2. Jgn lupa submit maklumat peribadi utk pendaftaran ahli.
3. Slps pendaftaran, dapat username id n password, boleh log in di website utk cek komisyen.

4. Boleh lah share kebaikan TC dengan org lain, klu dia berminat boleh daftarkan dia bawah anda pula...
Nak buat dropship pun boleeeh - tak perlu modal besar / simpan stok! ;)
5. Menggunakan id tersebut, boleh beli dgn harga ahli di mana sahaja cawangan berdekatan.

Alamak! Tak nak bazir kos pos??
--> Kalau boleh COD lagi bagus..
Kalau tidak, saya ada cara yg lebih mudah.. haa.. kena whatsapp la ye.. :D


 Mudahkan??!

 Dgn marketing plan yg nampak amat mudah ini, telah ramai ahli2 tamar koko memperoleh pendapatan sampingan 3-5 angka..

 Klu dpt rm100 sebulan pn sekurang2nya boleh jg tampung belanja dapur, kan..



Wallahualam..


Whatsapp me ya; 013 9130389 ;)

May 26, 2014

Tawaran Melanjutkan Pengajian di Kolej Antarabangsa IKIP, Kuantan




Bismillah

Tawaran Melanjutkan Pengajian di Kolej Antarabangsa IKIP, Kuantan

Tawaran kepada para pelajar yang tidak mendapat tempat di Institut Pengajian Tinggi Awam, anda masih mempunyai peluang untuk menyambung pengajian samada diploma atau ijazah.

Kolej Antarabangsa IKIP menawarkan beberapa kursus yang memenuhi keperluan industri.


Program Diploma

Kebanyakan syarat untuk menyambung diploma adalah lulus BM dan Sejarah serta memperoleh minima 3 kredit dalam mana-mana subjek SPM. Maka, anda layak untuk memohon salah satu daripada program diploma dibawah;



- Diploma Pengurusan Institusi Islam ( 3 kredit mana-mana subjek )
- Diploma Grafik & Rekabentuk Multimedia ( 3 kredit mana-mana subjek )
- Diploma Pengurusan Pelancongan ( 3 kredit + Lulus BI )
- Diploma Kewartawanan ( 3 kredit + Lulus BI )
- Diploma Pemasaran ( 3 kredit + Lulus BI & Matematik )
- Diploma Kewangan Islam  ( 3 kredit + Lulus BM, BI & Matematik )
- Diploma Kesetiausahaan Eksekutif ( 3 kredit + Lulus BI & BM)
- Diploma Perakaunan (Lulus BM, BI, matematik + MUET Band 1 ke atas)
- Diploma Sains Komputer ( 3 kredit termasuk Matematik + Lulus BM & BI)
- Diploma Pengurusan Teknologi ( 3 kredit + kredit salah satu antara BM/Matematik + Lulus BM & Matematik)


Berikut merupakan syarat bagi program IKIP kerjasama dengan UTM.
Syarat: 3 kredit termasuk Matematik dan Sains + Lulus BM dan BI
- Diploma Kejuruteraan Awam
- Diploma Kejuruteraan Elektrik (Kuasa)
- Diploma Kejuruteraan Mekanikal


Program Ijazah

Peluang bagi lepasan STPM / Diploma / setaraf;
- Ijazah Sarjana Muda Pengurusan (Teknologi) (aliran sastera)
- Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (Rangkaian dan Keselamatan Komputer) - (aliran sains + minima Band 1 MUET)
- Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer - (aliran sains + minima Band 1 MUET)

Lepasan Diploma Pengurusan Institusi Islam dan Diploma Kewangan Islam Kolej IKIP juga boleh melanjutkan Ijazah Sarjana Muda di Lampung, Indonesia selama 2 tahun sahaja. (Tempoh standard ijazah adalah 4 tahun pengajian)

Kolej IKIP juga menawarkan Ijazah Sarjana Muda Shariah, Ekonomi dan Perbankan Islam, pengajian 2 tahun di Kolej IKIP dan 2 tahun di Universiti Yarmouk, Jordan.
Syarat 2014: minima B+ dalam subjek Bahasa Arab, Pendidikan Al-Quran As-Sunnah, Pendidikan Syariah Islamiah + semua subjek lain sekurang-kurangnya kredit.


Tajaan

Disebabkan Kolej IKIP adalah kolej di bawah kerajaan negeri Pahang, mana-mana anak Pahang* yang mendaftar program Diploma layak untuk mendapatkan tajaan Yayasan Pahang melalui proses temuduga selepas mendaftar.

Siapakah anak Pahang?? - Anak yang lahir di negeri Pahang, ATAU ibunya ATAU bapanya ATAU bermastautin sekurang-kurangnya 10 tahun di negeri Pahang.

Terdapat juga tajaan lain seperti MARA, PTPTN, Felda, Pusat Zakat, Yayasan Sabah dan Yayasan Negeri lain.


Pendaftaran

Bagi tahun 2015, pengambilan berikutnya adalah pada Januari 2015. Sesi berikutnya adalah pada bulan Jun 2015.



Hubungi

Untuk maklumat lanjut, boleh berhubung dengan pihak IKIP atau secara terus dengan saya selaku pensyarah Kolej Antarabangsa IKIP di talian 013-9130389.

Sila tinggalkan msg 'saya berminat untuk tahu tentang IKIP' jika saya tidak menjawab panggilan anda. Insyallah saya akan berusaha untuk membantu anda melanjutkan pengajian di IPT.


Wallahualam.
Terima kasih.

Sekian,
Berkhidmat untuk anak bangsa dan negara.

Mardiah Shaharum
http://www.ikipcollege.edu.my/

Di update pada : 6 November 2015